Hoe werkt het waterfilter van ZeroWater?

Het waterfilter van ZeroWater verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen uit je water, waar andere filters vaak niet verder komen dan 50%. Het is het enige filter dat lood, chroom en kwik filtert én de TDS-waarde* naar 0 reduceert. Daarmee kun je ons met recht ‘waterperfectionisten’ noemen.

Hoe werkt het precies? Het filter van ZeroWater gebruikt vijf verschillende filtertechnologieën waardoor het mogelijk is om vrijwel alle vervuiling uit het leidingwater te verwijderen. Het is een beetje een technisch verhaal, maar heel essentieel voor de uitzonderlijk effectieve functie van ons filter.

De eerste laag filtert kleine deeltjes en bezinksel. Daarna gaat het water door een ‘foam-verdeler’ die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig verdeeld wordt. Zo kan het filter efficiënter filteren. Het water komt vervolgens langs een meerlaags actief koolstof- en oxidatie-reductielegering. Dit filter haalt alle verontreinigingen en organische stoffen uit het water. Ook voorkomt het schimmelvorming en vermindert de aanwezigheid van chloor en andere zware metalen. De ionisatie-wisselaar haalt de vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze daarna in zuivere staat weer terug. Tot slot komt het water langs een ultrafijne zeef die ook de ultrafijne deeltjes verwijdert.

Na al deze filterlagen is het enige wat nog overblijft, heerlijk puur en zacht water, zonder opgeloste stoffen of andere verontreinigingen. Dat is goed voor je gezondheid en smaakt bovendien veel beter. Geniet ervan.

*TDS: Total Dissolved Solids