TDS Waarde

Meten is weten
We kunnen vaststellen dat er ook in Nederland nogal veel stoffen in drinkwater kunnen voorkomen die daar niet horen. Beter nog is het om dat met zekerheid te bepalen, door bijvoorbeeld een meting te doen in je eigen kraanwater. Dat kan heel eenvoudig met een TDS-meter.

TDS is de Engelse afkorting voor Total Dissolved Solids, dat wil zeggen een som van alle vaste stoffen die opgelost zijn in het water. Denk aan mineralen, zouten en metalen. De TDS-waarde van drinkwater wordt gemeten in ppm, delen per miljoen en varieert sterk in heel Europa. Meetwaarden van 100 ppm tot maar liefst 560 ppm komen hier voor. Het is tegenwoordig mogelijk om de opgeloste vaste stoffen door middel van filtratie volledig uit het water te verwijderen.

De beste manier om de kwaliteit van je drinkwater te testen, is het meten van de TDS waarde in je kraanwater. De Total Dissolved Solids zijn organische en niet-organische sedimenten die in water worden aangetroffen en die bijdragen aan een verschil in smaak en geur. De opgeloste vaste stoffen komen uit een groot aantal bronnen in je watervoorziening: oude leidingen, afvloeiing van strooizout, pesticiden, meststoffen en meer.

Met ZeroWater filter je de TDS-waarde naar 0, zodat je echt puur en zuiver water overhoudt. Het ZeroWater filter is het enige filter dat kwik, lood en chroom filtert (NSF certificaat). Het ZeroWater filter verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen uit uw water (50 % meer dan andere merken).
Doordat het testen van water in laboratoria is duur is, heeft ZeroWater ervoor gekozen om een eenvoudige thuistest te kunnen uitvoeren. Gebruik hiervoor de bij de kan geleverde TDS-meter. Je kunt de TDS-test ook doen voordat je een filtersysteem aanschaft. Een losse TDS-meter is beschikbaar in onze winkel.

De TDS-waarde van drinkwater varieert sterk door heel Europa. Er zijn meetwaarden van 100 ppm tot maar liefst 560 ppm. Doordat er een groot verschil tussen de waarden is, vraagt ​​ZeroWater alle gebruikers van ZeroWater om hun TDS-waarden te melden. Je kunt de TDS-waarde van metingen in jouw regio vinden op onze TDS-kaart.

Als je de TDS waarde van je kraanwater hieronder achterlaat, dan ontvang je een eenmalige kortingscode ter waarde van 5 euro. 

Geef je TDS Waarde door!

Naam(Vereist)