(On)gefilterd water wordt getest door theesommelier Michèle Decol

Publicatiedatum 13/12/2018 Laatst bijgewerkt op 20/10/2022

ZeroWater wordt in de VS vooral gebruikt door mensen die hun kraanwater willen zuiveren. Bij ons in West-Europa word je niet ziek na het drinken van het kraanwater door de betere kwaliteit. Maar na gebruik van een ZeroWater filter wordt ook hier de smaak een stuk beter en zachter.

Langzaamaan wordt de weg naar ZeroWater door fervente theeliefhebbers in West-Europa beginnen te vinden. Thee bestaat voor 99 procent uit water en slecht water geeft slechte thee. Je zult versteld staan van de smaak en kleur van je thee als je deze maakt met door ZeroWater gefilterd water.

Sommeliers zijn binnen de wijnwereld al een bekend verschijnsel. Maar doordat er ook heel veel soorten thee zijn en iedere thee weer anders smaakt, wordt het verschijnsel thee sommeliers ook steeds bekender, die hun kennis over smaak, aroma en de verschillende soorten thee tijdens masterclasses delen.

Eens in de zoveel tijd organiseert ZeroWater, theetests voor thee sommeliers om de werking van ZeroWater op water, en dus thee te ervaren. Zo ook, de Vlaamse thee sommelier Michèle Delcol. Zij was te gast om thee te zetten met kraanwater en ZeroWater en derhalve beide vervolgens te proeven. De thee met ZeroWater gezet wees zij aan als de lekkerste.

De test: ongefilterd en met ZeroWater gefilterd…

Waarom ZeroWater? Omdat je pas echt de pure smaak van thee proeft als je ZeroWater gebruikt. Een compleet andere beleving door een andere kleur, geur en uiteraard een andere smaak! Alle heerlijke tonen van theebladeren krijgen de ruimte tot leven te komen en zal zorgen voor een gebalanceerde smaak, dit komt doordat er geen restdeeltjes meer in het water zitten. Een ware beleving!

Naast de waanzinnige smaak, zul je wanneer je thee zet met ZeroWater geen last meer hebben van aanslag in je waterkoker en in je theekopjes. Een extra pluspunt als je het mij vraagt! Uiteraard zijn er ook andere factoren die bijdragen aan het zetten van een perfecte kop thee. Maar de basis is toch wel heel belangrijk: het gebruik van het juiste water.