Waterfilter voor drinkwater

Waterfilter voor drinkwater

Gegarandeerd schoon water drinken door te filteren met ZeroWater!

Hoe je het ook went of keert, in Nederland zijn we zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons drinkwater binnen ons eigen huis. Natuurlijk wordt ons drinkwater dankzij strenge normen als veilig voor de gezondheid beschouwd. Maar besef wel dat ons drinkwater lage concentraties pesticiden, industriële verontreiniging, resten van medicijnen en zware metalen bevat. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van ons drinkwater ligt bij de waterbedrijven. Maar dit gaat tot aan de voordeur van jouw woning. De verantwoordelijkheid van de waterkwaliteit vanaf de watermeter tot aan jouw kraan ligt geheel bij jouw in handen. Een ZeroWater waterfilter voor thuisgebruik biedt jou een extra zekerheid van waterkwaliteit.

Waterfilter drinkwater ZeroWater

Hoe weet ik of ik een waterfilter nodig heb?

Om te achterhalen in hoeverre jouw kraanwater gezond is, wordt er geadviseerd om een TDS-meting te verrichten. TDS staat voor Total Dissolved Solids oftewel het totaal aan opgeloste stoffen in een vloeistof. Het TDS-gehalte in het kraanwater verschilt nogal per huishouden en zelfs per kraan in huis. Met behulp van een TDS-meting kan er worden vastgesteld hoeveel ionen er in een oplossing zitten wat weergegeven wordt in ppm. Als je puur water (H2O) zou meten dan geeft de meter 0 aan. Dus als een TDS meter meer dan 0 aangeeft dan zitten er andere stoffen in het water. Zo achterhaal je snel hoeveel opgeloste stoffen er in jouw kraanwater zitten. Met de ZeroWater waterfilter voor thuis krijg je de TDS-waarde op 0 voor echt puur water drinkwater.

Combi-box 1.9 liter 3 filters

Waterfilter drinkwater kopen? 

De voordelen van een ZeroWater waterfilter voor in huis:

 • Binnen circa 30 minuten voorzien van gefilterd schoon drinkwater
 • Waterfilters die langer meegaan dankzij onder andere minder kalkaanslag
 • ZeroWater waterfilters verbeteren de smaak van koffie en thee
 • Voorkomt flessenwater die één van de grootste vervuilers op onze wereld zijn
 • Verwijderd 100% van het glyfosaat
 • Verlaagt de TDS-waarde naar 0
 • Gebruikte waterfilters zijn minder belastend voor de natuur dankzij de filter inzamelingsprogramma van ZeroWater
 • Bevat veel minder schadelijke stoffen
 • Tenslotte zijn de ZeroWater waterfilters en waterfilterkannen ook nog goedkoop in aanschaf

Hoe lang gaat een filter mee?

Hoeveel water je met één ZeroWater filter kunt filteren, wordt mede bepaald door de waarde van je TDS in jouw kraanwater. Des te lager de TDS-waarde, hoe langer je een filter kunt gebruiken. Hoe meer TDS er in het water zit, hoe meer het filter belast en vervuilt wordt en hierdoor eerder dient te vervangen.

Om te achterhalen hoe lang een waterfilter van ZeroWater nou precies mee gaat, dien je jezelf de vraag te stellen waar je het gefilterde water precies voor wilt gaan gebruiken en hoeveel water je hierbij nodig hebt. Een gemiddeld volwassen mens verbruikt per dag circa 120 liter kraanwater. Bij een kind ligt dit gemiddeld op zo’n 100 liter kraanwater per dag. Hieronder valt het water wat gebruikt wordt voor het douchen, wassen, het toilet, de planten, het koken etc. Het aantal liters drinkwater die een volwassen persoon gemiddeld per dag gebruikt ligt gemiddeld op zo’n 1,8 liter per dag. Een waterfilter kopen van ZeroWater betekent dat je de volgende hoeveelheden water kunt filteren in huis;

TDS WaardeHoeveelheid liter water filteren
50 – 20095 – 200
200 – 30055 – 95
300 – 40030 – 55
Veelgestelde vragen over waterfilters en drinkwater

Wat filtert een waterfilter?

Een goed waterfilter filtert daarom tenminste lood, chroom en kwik uit het water. Dat zijn voor de mens schadelijke stoffen die ook in een Nederlands drinkwatersysteem zijn terug te vinden. Daarnaast worden ook tal van andere stoffen uit het water verwijderd. Denk daarbij aan glyfosaat en PFOS / PFOA. Een goed filter filtert heel veel verschillende stoffen uit het water. Dus niet alleen kalk, maar ook stoffen als fluoride, chloor, lood en glyfosaat. Alles zodat je het meest zuivere water overhoudt.

Hoe wordt drinkwater gefilterd met een ZeroWater waterfilter?

 • Een water bestaat uit vijf verschillende lagen die er samen voor zorgen dat alle schadelijke stoffen eruit worden gehaald, en de juiste mineralen blijven zitten. Dit gebeurt in 5 stappen.
 • Het water gaat door de grove zeef.
 • Het water komt op de verdeler terecht, die ervoor zorgt dat al het water wordt gelijk wordt verdeelt.
 • De koolstof en oxidatiereductielegering wordt geactiveerd.
 • De ionenwisselaar reinigt het water.
 • Het water stroomt uit de laatste zeef die de eventuele laatste restjes eruit haalt.

Waarom een ZeroWater waterfilter gebruiken voor thee?

Door het water goed te filteren is het water erg geschikt voor het zetten van een heerlijke kop thee. Dit komt omdat er geen stoffen meer in het water zitten die de smaak kunnen verstoren en je hierdoor alleen nog de pure thee aromas overhoud.

Ooit last gehad van een vettig vliesje op je thee of luchtbelletjes? Dat komt doordat er teveel opgeloste stoffen in je water zitten. Als je deze stoffen -die deels ook heel ongezond zijn zoals lood- uit je water filtert, verdwijnen ook de aardachtige geur en smaak uit je thee en komt de échte smaak van je thee naar boven.

Waarom ZeroWater waterfilter gebruiken voor koffie?

Koffie bestaat voor het grootste deel uit water. Voor koffie is het belangrijk dat je de juiste waterhardheid hebt. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om te beginnen met zuiver water. Met het ZeroWater filter is dat mogelijk. 

Als je alle stoffen -die deels ook heel ongezond zijn zoals lood- uit je water filtert, houd je puur water over. Voeg dan een klein beetje ongefilterd water toe aan je gefilterde water voor de juiste TDS en je houdt een heerlijk  kopje koffie over. De aardachtige geur en smaak verdwijnen en de pure smaak van de koffiebonen komt naar boven. 

Of je zelf je bonen maalt of koffie cups gebruikt: koffie is nóg intenser met ZeroWater!