Waterfilter voor thuis

Waterfilter voor thuis

Gun jezelf het beste water in huis met een ZeroWater waterfilter!​

Het water dat eindeloos uit onze eigen kraan het huis in stroomt lijkt wellicht veilig en hartstikke schoon en gezond. Maar is ons drinkwater dat zorgeloos uit de kraan stroomt wel echt zo gezond en veilig als het lijkt?  

Als dagelijkse gebruikers van drinkwater uit de kraan zien wij niet wat er achter de schermen gebeurt bij waterzuiveringsbedrijven. Het proces van waterzuivering en de bron vanwaar het water vandaan komt zien wij niet voor ons zodra wij de kraan openzetten en het drinkwater gaan consumeren. Natuurlijk bestaan er in Nederland normen en richtlijnen voor het zuiveren van water met als doel veilige consumptie ervan te bewerkstelligen. Maar hoe zien deze regels en voorschriften er precies uit en waar dient ons drinkwater nou eigenlijk aan te voldoen? Het geeft ons niet de volledige bevestiging dat kraanwater volledig vrij is van schadelijke stoffen.

Dus wat kunnen we hier als eindgebruiker nou precies aan doen? Bestaat er een manier om jezelf te verzekeren van het beste drinkwater in huis?

Waterfilter voor thuis

Waarom een waterfilter gebruiken?

Het drinkwater in Nederland wordt steeds sterker vervuild wat mede door het almaar viezer wordende grond- en oppervlaktewater komt. Vergeet je eigen waterleiding niet die door vervuiling of verkeerd leidingmateriaal ons drinkwater vervuilt. Het drinkwater uit onze kraan is desondanks nog steeds dermate schoon en veilig dat het gedronken kan worden. Maar toch is het verstandig om met een waterfilter voor thuis het water na te filteren zodat je een betere waterkwaliteit verwezenlijkt.

Waterfilter
waterfilter koffiemachine

Beste waterfilter voor thuis

ZeroWater biedt waterfilterkannen en filtersystemen die gemakkelijk en goedkoop gegarandeerd schoon drinkwater opleveren. Het systeem werkt via de volgende stappen:

  • Grof Basisfilter

Het proces van filteren begint met een grof basisfilter waarbij diverse lagen van filters de kleinste deeltjes en bezinksel uit het vieze water te vissen.

  • Foam verdeler

De foam verdeler verzorgt een efficiënt filterproces door het water in gelijke mate en hoeveelheid te verdelen over het filter.

  • Koolstof en Oxidatie reductielegering

Een actief koolstof en oxidatie reductie legering weet alle organische stoffen uit het water te filteren. Deze stap in het filterproces zorgt er tevens voor dat chloor en andere zware metalen uit het water gefilterd worden en voorkomt schimmelvorming.

  • Ionisatie wisselaar

De positieve en negatieve ionen uitwisselaar weet de vreemde ionen uit de watermoleculen te verwijderen en verzekerd hierdoor een zuivere staat van drinkwater.

  •  Ultra-Fijne Zeef en Non-Woven membraanlagen

De laatste stap in het filterproces geschiedt via een ultra fijne zeef die de ultrafijne deeltjes uit het water weet te verwijderen.

Waterfilter thuis

Uniek waterfiltersysteem voor thuis

Het filtersysteem van ZeroWater kan als uniek en als de beste waterfilter voor thuis gezien worden aangezien het de TDS-waarde oftewel Total Dissolved Solids tot 0 weet te filteren. Wat betekent dat het totaal aantal opgeloste stoffen in het water op 0 uitkomt na het filteren met ZeroWater. Stoffen als calcium, magnesium, ijzer, sodium chloride en sulfiden worden uit het kraanwater gefilterd. Trakteer jezelf op zacht en gezond drinkwater met als bijkomend voordeel dat je apparaten er ook nog eens langer door meegaan en kalkvrij blijven.

Veelgestelde vragen over ZeroWater waterfilters

Hoe meet je de kwaliteit van een waterfilter?

Een waterfilter moet natuurlijk optimaal blijven filteren en dus is het van belang om de kwaliteit ervan hoog te houden. De werking van een waterfilter wordt gemeten middels een zogeheten TDS waarde. Dit geeft aan hoeveel verbindingen er zijn die oplossen in water. Wat de TDS precies is en hoe je deze meet, leggen wij je graag uit.

Welke stoffen filtert ZeroWater uit het water?

ZeroWater filtert heel veel verschillende stoffen uit je water. Niet alleen kalk zoals veel koolstoffilters doen, maar ook stoffen zoals fluoride, chloor, lood en glyfosaat.

Er is zelfs door 2 onderzoekers een test gedaan naar verschillende filters en hoe goed deze glyfosaat uit het water filteren. Op de video zie je  het resultaat, wat blijkt ZeroWater is de enige filterkan die glyfosaat 100% verwijdert. 

Waar is ZeroWater nog meer goed voor?

Door het water goed te filteren is het water erg geschikt voor het zetten van een heerlijke kop thee of koffie. Dit komt omdat er geen stoffen meer in het water zitten die de smaak kunnen verstoren en je hierdoor alleen nog pure aromas overhoudt.

Ooit last gehad van een vettig vliesje op je thee of luchtbelletjes? Dat komt doordat er teveel vervuilende stoffen in je water zitten.

Als je deze stoffen -die deels ook heel ongezond zijn zoals lood- uit je water filtert, verdwijnen ook de aardachtige geur en smaak en komt de échte smaak van je warme drank naar boven.

Hoe werkt een Zerowater waterfilter?

Wil je zuiver drinkwater zonder al te veel moeite? Dan is een waterfilter wellicht wat voor jou. Een waterfilter slaagt erin om alle opgeloste stoffen uit het water te filteren, zodat er niks meer in het drinkwater terecht komt. Hoe werkt een waterfilter? Dat proces precies werkt lees je hier.