Drinkwater op vakantie in Italië

Wanneer je een vakantie naar Italië aan het plannen bent, denk je niet direct aan het onderzoeken van het kraanwater. Toch is dit iets waar je rekening mee moet houden. Je zou verwachten dat het water op je vakantiebestemming direct uit natuurlijke bronnen komt en lekker via de kraan gedronken kan worden. Dit is alleen niet het geval. Het kraanwater in Italië is eigenlijk overal te drinken, maar is vaak voorzien van chloor. Dit zorgt voor een heel andere smaak dan het water in Nederland.

Drinkwater in Italië

In italië is het kraanwater over het algemeen goed drinkwater en levert het heen maag- of darmklachten op. Wel kan het kraanwater niet altijd even helder zijn. Een witte troebele kleur kan door twee dingen komen:

  1. Er kan chloor in het water zitten.
  2. Het zijn natuurlijke mineralen die uit de bergen komen of in het grondwater zitten.

Het italiaanse kraanwater bevat vaak teveel chloor en kalk waardoor Nederlanders het water niet echt lekker vinden. Dat merk je ook vooral als je zelf water kookt om thee te zetten. 

Flessen water

Veel toeristen kiezen er daarom voor water uit de flessen te drinken. Italianen zelf maken ook veel gebruik van flessenwater. Italiaanse waterbedrijven proberen leidingwater populairder te maken om de afvalberg te verkleinen. Italië is namelijk op vier landen na het slechtst als het gaat om afval en verspilling. Het land produceert bergen (zwerf)afval. Een manier wat de waterbedrijven hebben gedaan om het flessen gebruik te verminderen is het plaatsen van drinkwaterfonteinen in toeristische gebieden. Dat water is veilig. Deze goede bedoeling van de overheid wordt alleen niet gewaardeerd, omdat de meeste toeristen nog steeds niet overtuigd zijn. 

Er zijn daarnaast in het vakantieland veel locaties waar water uit bronnen komt, als het niet geschikt is om te drinken staat er een bordje bij. Hierop staat “non bere, Acqua non potabile”, dit betekent “niet drinken, niet drinkbaar water”.

De oplossing voor zuiver water

De meest bekende en makkelijke manier om water te zuiveren op vakantie is door het te koken. Als je op de camping staat kun je dit doen met een pannetje kraanwater. Daarna is het water goed te drinken. Dit is echter niet altijd even handig. Om alsnog te kunnen genieten van gezuiverd water zonder chloor smaak. Kies dan voor een waterfilter, je neemt water van de waterbron en filtert dit meteen door de waterfilter. Het water is dan meteen klaar om te drinken. Je neemt deze mee naar je vakantiebestemming zonder water erin en het weegt zowat niets. Op bestemming aangekomen kun je hem vullen met water en laat je het zijn werk doen. Nu heb je iedere dag schoon en veilig drinkwater zonder nare bijsmaken. Gebruik hem ook eens voor je thee of koffie en proef het verschil. Dit drinken met een chloorsmaak is namelijk echt niet lekker. 

De pure smaak van thee en heerlijke koffie drink je alleen met ZeroWater. Neem dan ook snel een kijkje tussen onze producten om jouw vakantie compleet te maken! Bij vragen neem contact met ons op.