Over ZeroWater

Je ziet het misschien niet, maar er zit meer in je kraanwater dan goed voor je is. Wisselende concentraties van ongewenste en giftige stoffen, die een serieuze bedreiging voor je gezondheid vormen. ZeroWater gelooft dat puur water de basis is. Door schoon en zuiver drinkwater voor iedereen bereikbaar te maken, dragen wij bij aan een betere wereld. Het unieke 5-traps waterfilter van ZeroWater, verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen uit je water. Terwijl andere filters vaak niet verder komen dan 50%. Het is het enige filter dat lood, chroom en kwik filtert én de TDS-waarde* naar 0 reduceert. Zo houd je puur drinkwater over dat goed is voor je gezondheid en bovendien veel beter smaakt. Zonder meer.

Missie

Water kán beter. En water móet beter. Onze missie is om iedereen zichzelf gelukkiger én gezonder te laten drinken. Want wij geloven dat puur water de basis is. We bestaan zelf tenslotte voor maar liefst 70% uit water. Door schoon en zuiver drinkwater voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, dragen wij bij aan een betere wereld. Daarmee kun je ons met recht ‘waterperfectionisten’ noemen.

Waterperfectionisten

Bij ZeroWater verkopen wij filters die jouw water filteren. Onze filters zijn speciaal gemaakt om heerlijk zuiver water te leveren. En daar gaan we heel ver in. Het filter verwijdert maar liefst 99% van de opgeloste vaste stoffen, dit is bijna 50% meer dan concurrerende merken. Hiermee garanderen wij de beste waterkwaliteit op iedere locatie. Want onze filters werken overal perfect: thuis, op kantoor en zelfs onderweg. Het gefilterde water zorgt voor de meest pure, zuivere smaak van het drinkwater. Niet voor niets gebruiken thee-sommeliers en barista’s het liefst ZeroWater. Door alle schadelijke stoffen eruit te filteren, geniet je pas écht van de beste smaken van ieder drankje.

De 5-traps ionenwisselingsfiltratie van ZeroWater houdt water vrij van schadelijke stoffen en zorgt voor een zuivere, pure smaak. Water dat door het filter stroomt, beweegt door vijf verschillende secties die de zichtbare vaste stoffen, anorganische verbindingen en verontreinigingen verwijderen, die op de loer liggen in ons leidingwater. Daarmee kun je ons met recht ‘waterperfectionisten’ noemen.

Onafhankelijk onderzoek

Als ZeroWater vinden we gedegen en onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van water heel belangrijk. Daar publiceren we regelmatig over en als er op bepaalde terreinen onderzoek ontbreekt, initiëren we dat zelf. Zo hebben we recent besloten dat er serieuze verdieping vereist is naar de potentiële gevaren van de flexibele drinkwaterleidingen die in woonhuizen gebruikt worden. Het eerdere Noorse onderzoek op dit gebied, vraagt om replicatie en vervolg.

Wat maakt het waterfilter van ZeroWater zo uniek?

ZeroWater filters zijn de enige waterfilterkannen op de markt, die door de NSF zijn gecertificeerd voor het filteren van lood en chroom. Doordat ZeroWater vijf verschillende filtertechnologieën gebruikt in één filter, is het mogelijk om vrijwel alle vervuiling uit het leidingwater te verwijderen. Dit zorgt voor heerlijk zacht water. Dit zachte water wordt ook aangeraden om te gebruiken voor het zetten van de beste
thee.

ZeroWater is begonnen in de Verenigde Staten. Daar is lang niet al het drinkwater drinkbaar, dus is er een grote behoefte aan goede waterfilters. Het doel van een dergelijk filter is het water zo zuiver mogelijk maken, maar waar komt Zero in de naam ZeroWater eigenlijk vandaan? In ongefilterd water zitten veel opgeloste stoffen, zogenoemde dissolved solids. Deze stoffen bestaan uit organische en anorganische deeltjes. Organische stoffen komen van alles wat leeft, zeg maar dieren en planten. Anorganische stoffen zijn deeltjes die je vindt in dingen die niet leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand, steen of metalen. Hoe meer opgeloste stoffen in water, hoe viezer het smaakt en minder drinkbaar het water is. Het totale aantal opgeloste stoffen noemen we ook wel TDS (total dissolved solids). Een TDS-meter meet hoeveel deeltjes per miljoen (ppm) opgelost zijn.

Drinkwater in Nederland heeft een TDS-waarde van tussen de 100 en 250 en dat is in principe niet schadelijk voor de gezondheid. Spa Blauw tikt de 30 aan en water dat is gefilterd door ZeroWater? Precies, daar zitten geen opgeloste stoffen meer in. De TDS van water dat door een ZeroWater-filter is gegaan is nul en dus erg schoon. Vandaar de Zero in de naam ZeroWater.