Welk waterfilter past bij jou?

Plastic flessen mee slepen uit de supermarkt, kinderen die opgroeien met lood in het drinkwater en onnodige hoeveelheden afvalstoffen in het water: dat is niet meer nodig. Want een eigen waterfilter systeem in huis biedt tal van voordelen.

Zoek jij een waterfilter voor thuis, maar weet je niet goed welke geschikt is voor jou? Bedenk goed waar je jouw waterfilter voor gebruikt, want dat bepaalt welk model het beste bij jouw situatie past. Wij ondersteunen je bij het maken van de juiste keuze. Het maakt niet uit of je loden leidingen hebt, met je gezondheid bezig bent of liefhebber bent van thee of koffie.

Loden leidingen in huis?

In dat geval is een waterfilter dat lood filtert echt een must-have. Al het water dat je consumeert door een dag heen kan stukjes lood bevatten. In dat geval is de keuze voor een waterfilter met een groot reservoir wenselijk. Een waterfilter met een reservoir van tenminste 5 liter stelt je in staat om water te drinken, koffie te zetten en drinken voor kinderen te maken zonder dat je continu aan het bijvullen bent.

Bezig met gezond eten en drinken?

Ook in dat geval is een keuze voor een waterfilter heel logisch. Nederland heeft schoon kraanwater. Toch komen er nog altijd veel stoffen voor in ons kraanwater die niet gezond zijn. Welk waterfilter daar het beste bij past hangt helemaal af van jouw specifieke situatie. Woon je alleen of samen en ben je veel onderweg, kies dan voor een waterfilter dat licht en compact is. Eén die niet te zwaar is en gemakkelijk mee te nemen is. In dat geval volstaat een waterfilter van plastic met een schenkkan vorm.

Gaat het hele gezin aan de slag met gezonde waterinname, dan is een waterfilter met een groter reservoir verstandig. Met een reservoir van minstens 5 liter kom je dagdelen en soms zelfs dagen door zonder bij te vullen. Een plastic waterfilter is in veel gezinssituaties verstandiger dan de glazen alternatieven. Het kan tegen een stootje en spat niet direct uiteen wanneer het waterfilter valt.

Wellicht ook interessant

  • Het effect van loden waterleidingen op je drinkwater
  • Zijn thuis filters echt nodig?
  • Deze effecten heeft lood in ons drinkwater
  • Creëren producenten van thuis waterfilters onterecht angst?
  • 3 tips om de kwaliteit van je drinkwater te verbeteren
  • Alles over kalk in je water
  • Water met chloor: schadelijk of niet?

Thee of Koffie liefhebber?

Ook voor liefhebbers van thee en koffie is een Waterfilter een volkomen logische keuze. De pure smaak van thee en koffie proef je immers alleen door kraanwater goed te filteren. Kies in dat geval voor een compact waterfilter. Het aanrecht staat vaak al vol genoeg met andere zaken. Bovendien beschikken waterkokers (voor thee) en koffiemachines over een beperkt reservoir. Waardoor een groter waterfilter niet logisch is.

Meer Informatie

Heb je een vraag over onze waterfilter? Of wil je graag persoonlijk advies van een specialist? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij maken graag tijd voor je. En maak je een keuze, dan helpen ze je meteen met de aanschaf via onze webshop.

Naar de klantenservice