Volgens gezondheidsorganisatie WHO is glyfosaat mogelijk kankerverwekkend. Via onkruidverdelgers komt deze chemische stof in ons grondwater terecht. CWC Labs deed in opdracht van Health Ranger Store een onafhankelijke test om glyfosaat met verschillende waterfilters uit het water te filteren.
CWC Labs is wereldwijd het enige laboratorium die deze waterfiltertest met glyfosaat heeft uitgevoerd. Zij voeren dit soort tests uit voor consumenten om aan te tonen hoe effectief waterfilters zijn, zodat de consument daarin zelf een weloverwogen keuze kan maken.
Glyfosaat is een chemische stof die gebruikt wordt in gewasbeschermingsmiddelen. Het zorgt ervoor dat ongewenste planten tussen het gewas, zoals onkruid of gras, afsterven. Het is een onkruidverdelger. In de landbouw wordt dit vloeibare middel over akkers gespoten. Daardoor kan het de bodem intrekken en komt het via de bodem in het grondwater terecht. Waterzuiveringsbedrijven zuiveren een groot deel glyfosaat uit het grondwater, toch blijven er nog altijd kleine deeltjes achter in ons drinkwater. Glyfosaat is schadelijk voor mens, dier en natuur.
Sommige waterfilters filteren volgens CWC Labs onverwacht veel glyfosaat uit het water. Daarmee is bewezen dat waterfilters effectief zijn om deze chemische stof uit het water te halen. Sommige filters verminderen het glyfosaatgehalte tot 20%, terwijl andere filters 100% uit het water verwijderen. Voor de test is gebruik gemaakt van waterflessen met filters, waterfilterkannen en grotere filtersystemen met een waterreservoir. De waterfilterkannen kwamen als groep beter uit de test dan de filterflessen, kannen filteren namelijk meer glyfosaat uit het water. De ZeroWater waterfilterkan komt als best uit de glyfosaat watertest, met 100% zuivering van glyfosaat in het water.
Wat zo uniek is aan CWC Labs is de kennis van oprichter Mike Adams, ook wel bekend als ‘Health Ranger’. Hij heeft een buitengewone kennis over voeding, de samenstelling van voedsel, en giftige stoffen in chemicaliën en elementen. Het laboratorium test vrijwel elk vloeibaar of vast monster op meer dan 25.000 bekende chemicaliën, waaronder pesticiden, industriële chemicaliën, recreatieve drugs en voedingsadditieven. CWC Labs is er dan ook om precies aan te tonen wat er in een product zit, tot aan enkele delen per miljard (bbp) concentraties.
Glyfosaat ligt al langere tijd onder een vergrootglas. Gezondheidsorganisatie WHO en het International Agency for Research on Cancer (IARC) hebben glyfosaat als mogelijk kankerverwekkend aangeduid. Dit heeft geleid tot vele nieuwe studies en analyses. De Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft geconcludeerd dat de relatie van glyfosaat met kanker bij de huidige blootstelling onwaarschijnlijk is. De EU-landen hebben in november 2017 besloten dat het product nog 5 jaar in Europa verkocht mag worden.
Wil je zeker zijn dat glyfosaat uit jouw drinkwater is gefilterd? Gebruik dan een ZeroWater waterfilterkan. ZeroWater filtert 100% glyfosaat uit het water. Daarmee ben je verzekerd van zuiver water voor een goede gezondheid.