Hoe geniet je optimaal van je thee?

Publicatiedatum 08/10/2018 Laatst bijgewerkt op 20/10/2022

Thee bestaat voor 98% uit water dus de smaak en geur van water is van grote invloed op je uiteindelijke kopje thee. Kraanwater bevat heel veel stoffen die de smaak en geur van het water beïnvloeden. Gelukkig is ZeroWater in staat al deze stoffen uit het water te filteren voor een echte pure thee beleving.

Hoe wordt de smaak van thee beïnvloed?
Voor thee is het belangrijk dat de restwaarde of TDS (total dissolved solids = het totaal aan opgeloste stoffen) zo laag mogelijk is. De TDS-waarde van het Europese kraanwater varieert enorm per regio, maar gemiddeld kun je uitgaan van een TDS-waarde van boven de 250. Er zijn diverse mogelijkheden om deze TDS-waarde te verlagen. De meest bekende is het ‘Brita’-filter. Daarmee verlaag je de TDS-waarde tot grofweg de helft.

Met Zerowater haal je vrijwel alle verontreiniging uit het water waarbij de TDS-waarde dus 0 is! De waarde is makkelijk te controleren met de gratis bijgeleverde TDS-meter. Aangeraden wordt om het filter te vervangen als de TDS-waarde boven de 006 komt.

Dan nog even de vergelijking met bronwater uit de fles. Het verschil in TDS-waarde is bij de verschillende merken bronwater gigantisch en kan variëren van 32 tot boven de 600! Wij raden aan om ZeroWater te gebruiken: dat is, door de TDS-waarde van 0, pas écht puur thee proeven! Diverse theesommeliers ondersteunen dit. Zie hieronder de bevindingen van Karin Kamman van Santhee.

De ZeroWater test!
Dit alles is theorie maar dan de praktijk. Thee sommelier Karin Kamman deed de test door thee te zetten met gelijke thee, gelijke temperatuur en zettijd. Het enige verschil is dat ze voor het ene kopje kraanwater gebruikte en voor het andere kopje net gefilterd ZeroWater. Op de foto zie je het verschil in kleur.

Thee gezet met kraanwater en ZeroWater
direct na het zetten
Thee gemaakt met ZeroWater en kraanwater
6 uur na het zetten

Je kunt voorstellen dat het effect in geur- en smaakbeleving net zo groot was als het verschil in kleur! Met thee, gezet met ZeroWater proef je pas echt de pure smaak van thee. Doordat er geen restdeeltjes meer in het water zitten zullen alle heerlijke tonen van de theebladeren de ruimte krijgen om tot leven te komen waardoor er een gebalanceerde smaak ontstaat. Een ware beleving!

Een extra pluspunt wanneer je thee zet met ZeroWater is dat je geen last meer hebt van aanslag in de kopjes en je waterkoker. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bijdragen aan het zetten van je perfecte kopje thee. Maar het begint allemaal bij het gebruik van het juiste water.