Waterfilters. We adviseren je er graag over. Onze specialisten schrijven wekelijks over de installatie, het gebruik, de resultaten, de markt en andere aanverwante zaken. Het geeft inzichten waar je direct iets mee kunt doen. Ook na de aanschaf staan we voor je klaar door bijvoorbeeld uitleg over kraanwater op vakantie in het buitenland.
Aanbevolen: Welk waterfilter past bij jou?
Een goed waterfilter filtert tenminste lood, chroom en kwik uit het water. Dat zijn voor de mens schadelijke stoffen die ook in een Nederlands drinkwatersysteem zijn terug te vinden. Daarnaast worden ook tal van andere stoffen uit het water verwijderd. Denk daarbij aan glyfosaat en PFOS / PFOA.
De werking van een waterfilter wordt gemeten middels een zogenaamde TDS Waarde. Total Dissolved Solids, of “TDS”, zijn verbindingen die oplossen in water. TDS kan veel verschillende chemicaliën bevatten, zoals calcium, magnesium en natriumchloride. Wanneer het TDS-gehalte in uw water stijgt, kan dit het uiterlijk, de smaak en de geur van uw water beïnvloeden. Hoe lager de TDS-score, hoe beter uw water.
Welk waterfilter je nodig hebt hangt in sterke mate af van de doelstelling. Thee- en koffie sommeliers zweren bij water waaruit alles is verwijderd wat de smaak kan beïnvloeden. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld chefkoks. In dat geval is het van belang om een waterfilter te kopen met een zo laag mogelijke TDS waarde.
Bewuste consumenten kiezen in veel gevallen voor hetzelfde product. Voeding zit immers vol bouwstoffen en de bewuste inname daarvan is al jaren iets wat niet alleen populair is onder hipsters. Over water is veel minder bekend. Toch is er een sterke groei in het aantal bewuste consumenten dat ervoor kiest om water nog verder te filteren. Zodoende groeit de groep waterfilteraars gestaag.
In andere landen kan de kwaliteit van het drinkwater behoorlijk verschillen als dat van ons eigen landje. In sommige landen kun je het water zelfs helemaal niet drinken. Op deze pagina vind je informatie over drinkwater in verschillende landen.